Aankoop

Wat is een aankoopmakelaar? 
Als u een huis op het oog heeft, komt u vrijwel altijd eerst in contact met de makelaar van de verkoper. Die zal u natuurlijk netjes informatie geven en alles over het huis vertellen, maar het blijft de makelaar die door de verkoper is ingeschakeld om zijn huis te verkopen. Dat betekent dat hij primair de belangen van de verkoper behartigt en niet de uwe. Dat begint al met de prijs van de woning. De verkoopmakelaar wil een zo hoog mogelijke prijs voor zijn klant bedingen en u wilt uiteraard zo min mogelijk betalen.

Het is daarom verstandig u onafhankelijk te laten adviseren. Door een makelaar die niet voor de verkoper werkt, maar voor ú. En dat noemen we een NVM-aankoopmakelaar.

Wat doet Potters, Vooijs & van der Plas Makelaardij als aankoopmakelaar?
Potters, Vooijs & van der Plas Makelaardij kan u tijd, geld en zorgen besparen. Zo kunnen wij u duidelijke informatie over de historie van het huis, over de omgeving en over de bestemmingsplannen in de buurt geven.
Daarnaast attenderen wij u op zaken waar u zelf wellicht niet aan denkt, zoals wat u moet doen bij verborgen gebreken. Ook geven wij aan of de vraagprijs wel reëel is en kunnen wij voor u de altijd lastige onderhandelingen voeren.

Potters, Vooijs & van der Plas Makelaardij ontzorgt u tijdens het gehele aankooptraject. Wij adviseren u dus ook over ontbindende voorwaarden die voor u belangrijk zijn en het traject bij de notaris.

Koop geen kat in de zak. Schakel ons in als NVM-aankoopmakelaar!

Vijf gouden droomhuistips
  • laat je belangen niet behartigen door de makelaar van de verkopende partij, maar neem je eigen (aankoop)makelaar mee.
  • internet is handig tijdens oriëntatie, maar schakel daarna altijd een aankoopmakelaar in voor degelijk advies.
  • laat bij een oud huis altijd een bouwkundige inspectie uitvoeren.
  • laat je aankoopmakelaar uitzoeken welke gemeentelijke regels er gelden en wat de bestemmingsplannen zijn.
  • laat je aankoopmakelaar de onderhandelingen voeren.